Pocherad torskrygg med räkor, potatis och hollandaise

 
Igår blev det fisk till middag. Vi hade torskrygg hemma och eftersom vi hade stekt torsk sist vi lagade det så fick det blir pocherad igår. Det innebär helt enkelt att jag kokade upp vatten med lite salt och vitpepparkorn, drog ned värmen på plattan och sedan la i fisken. Vattnet fick sedan nästan sjuda tills fisken var tillagad.
 
Till fisken hade vi kokt potatis, räkor, bondbönor och hollandaisesås. Potatisen fick koka helt vanligt och bönorna (som var frysta) värmde jag bara på i lite kokande vatten och hällde över lite olivolja innan servering. Räkorna skalde jag bara och hade helt naturella. Vill du veta hur jag gör hollandaise kan du läsa det från det här inlägget: Röding med sparris och hollandaise
 
För min egen del så var gårdadens middag inte alls någon hit. Jag tyckte faktiskt inte om att äta det över huvud taget. Förklaringen kan nog ligga i att jag idag är hemma sjuk från jobbet. Jag mådde helt enkelt inte bra och då var uppenbarligen det här helt fel sak för mig att äta. Däremot frågade jag C vad han tyckte och enligt honom var det gott. Så jag får lita på honom och se till att själv bli frisk så jag tycker om maten igen...