Råraka med löjrom

 
Igår var det final på årets Formel1 och det innebär att jag och C satt fastklistrade i TV-soffan. Vi glömde därför att ta fram någonting till middagen och kom på det först på kvällen. Som tur var hade vi en sak i frysen som går snabbt att tina: löjrom. Söndagsmiddagen fick därför bli råraka med löjrom, rödlök och creme fraishe.
 
Att laga den här rätten är barnsligt enkelt. Allt man behöver göra är att riva potatis, lägga den i en stekpanna och platta ut. Sen stekter man potatisen med lite salt och peppar, och voila så har du en råraka. Hacka lite rödlök och servera med löjrom och creme fraishe. Done.
 
Vi brukar vilja ha smetana till löjrom men det är inte alla affärerer som har det. Den vi köpte för att ha till löjromen gick åt när vi lagade den vita chokladmoussen förra helgen. Creme fraishe fungerar alldeles utmärkt och är väldigt gott till rätten, men smetana är ändå snäppet vassare. Där har du alltså ett tips om du inte provat den kombinationen tidigare.
 
Ja, det känns inte som att man behöver säga så mycket om vad det hela smakade. De allra flesta vet nog att detta är galet gott!