Bakad potatis med skagenröra



Första advent så vad passar bättre än lite somrig mat i form av bakad potatis och skagenröra? Receptet blir självklart godare med färska räkor men så här i vintertider får det duga med frysta. 

Skagenröra 
- Räkor med skal
- Creme fraishe, 1 burk
- Majonäs, 2tsk
- Rödlök, 1/2
- Dill
- Citronsaft
- Vitpeppar (eller svartpeppar, du väljer själv)
- Salt

Skala räkorna och skär ned dem i mindre bitar. Jag skar dem på hälften och tyckte att det blev lagom. Skala även och hacka rödlöken. 

För att enkelt få små bitar hackad lök gör du så här:
Skär löken på hälften och skär bort toppen men behåll botten på. Skär sedan ett eller två snitt vågrätt genom nästan hela löken. 


Vänd sedan och skär löken i strimlor utan att skära av dem.
 

Nu är det bara att skära tvärs över snitten och så får du fint hackad lök. Du avgör hur stora bitarna blir genom att skära strimlorna mer eller mindre breda.

Blanda alla ingredienser och smaka av tills du är nöjd. Låt gärna stå lite så att smakerna blandas och verkligen kommer fram. 

Bakad potatis
Ja det här är galet enkelt men kräver lite tålamod. Sätt på ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och nagga skalen med en gaffel. Ställ sedan i ugnen och låt stå där i en timma ungefär tills potatisen är genomkokt. 

Skär ett kors över potatisen och tryck ihop så att den öppnas. På med skagenröran och ät!