Fylld kycklingfilé med bulgur och sås på fetaost


Det känns som att det var ett tag sedan vi åt kycklingfilé så nu var det dags! 

Kyckling
- Kycklingfilé
- Oliver
- Fetaost
- Salt
- Peppar

Börja med att sätta ugnen på ungefär 170 grader. Skär ett snitt längst med kycklingfilén men se till att inte skära helt igenom. Kärna ur oliverna, hacka ned dem och lägg ett lager inne i kycklingfilén. Smula ned lite fetaost och ha i även denna i kycklingen. Krydda sedan med salt och peppar. 

Stek kycklingfiléerna i en het stekpanna så att den får fin färg på båda sidor. Lägg sedan i en ugnsfast form och tillaga klart i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 65 grader. 

Fetaostsås 
- Creme fraishe
- Fetsost
- Salt 
- Vitpeppar

Smula ned fetaosten i creme fraishen och krydda med salt och peppar. Superenkelt!

Bulgur
- Bulgur
- Grönsaksbuljongtärning 

Koka upp 6dl vatten tillsammans med buljongtärningen. Sänk värmen, ha ned 3dl bulgur och låt koka under lock i 12 minuter. Dra sedan av kastrullen från värmen och låt dra i 5min innan servering. 

Gott! Och rätt så nyttigt tror jag, i alla fall om man bortser från såsen :)