Fläskfilé med potatissallad

Lite sommarsmaker på en tallrik: fläskfilé och potatissallad. Fläskfilén är kryddad med salt och peppar och stekt i stekpanna med lite smör. Köttet åkte ned i en varm stekpanna på hög värme så att det fick färg, sedan sänkte vi värmen till medelvärme och lät steka klart. På så sätt blir köttet saftigt och gott, fläskfilé har annars lätt att bli lite torrt.
Potatissallad
- Potatis
- Creme fraishe
- Dijonsenap
- Sparris
- Kapris
- Babyspenat
- Vitpeppar
Skala och skär potatisen i ganska stora bitar. Koka sedan tills den blir mjuk. Håll sparrisen i båda ändar och bryt tills den går av, släng den nedre delen. Skär upp resten av sparrisen i mindre delar och stek någon minut. Du vill att den ska mjukna men att den fortfarande ska ha lite textur.
Blanda ihop creme fraishe och dijonsenap och ha ned den färdigkokta potatisen. Ned med resten av ingredienserna och smaka av tills du är nöjd. Potatissalladen blev riktigt god med stinget från senapen, sötman från sparrisen och sältan från kaprisen.
Gott och somrigt, kan tänka att det blir ännu bättre när man kan tillaga fläskfilén på grillen...