Korvstroganoff

Det är något speciellt med korvstroganoff, jag blir alltid glad när jag får äta det och så verkar jag kunna äta i princip hur mycket som hellst utan att bli mätt. Det är riktigt gott helt enkelt! Det finns många sätt att göra korvstroganoff och jag har läst att många har chilisås i sin stroganoff så det testade jag när jag lagade denna. Samtidigt testade jag också att ha i lite ketchup istället för tomatpuré, för att förstärka tomatsmaken men också för att balansera hettan från chilisåsen. Det blev gott det också.
Korvstroganoff
- 1/2 ring falukorv
- 3 mindre/medelstora gula lökar
- 1 klyfta vitlök
- 2 burkar finkrossade tomater
- 0,5-1dl matlagningsgrädde
- 2 köttbuljongtärningar
- Chilisås
- Ketchup
- Salt
- Vitpeppar
- Smör att steka i
Börja med att skära upp falukorven i stavar. Vi använder oss av Sorundas falukorv och den är riktigt god. Börja steka falukorven i en varm stekpanna med lite smör. Jag gillar att ha lite stekyta på falukorven i min korvstroganoff så då får man börja att steka korven innan man har i löken. Under tiden korven steker kan du så skala och hacka upp löken och vitlöken. När korven börjat få färg öser du ned löken och fortsätter att steka tills löken mjuknat. Ös då i krossade tomater och smula ned buljongtärningarna. Låt det koka ihop lite och häll i en skvätt matlagningsgrädde. Koka lite till och smaka sedan av med chilisås och ketchup (eller byt ut dem mot tomatpuré) och till slut också salt och peppar.
Till korvstroganoffen har du vanligt kokt ris. Jag kan tycka att det är gott att ha råris till stroganoff men det hade vi inte hemma så det blev vanligt långkornigt ris istället. För att få i mig lite grönt så toppade jag också med några ruccolablad.
Gott!