Chevre chaud

 
Det här är en rätt jag tidigare bara ätit på restaurang men som vi nu testade att laga själva. Supergott, förutsatt att du tycker om chevréost såklart. 
 
Chevre chaud 
- Chevréost av bra sort
- Gott bröd (vi hade levain)
- Honung
- Balsamico 
- Ruccola 
- Pinjenötter 
 
Sätt ugnen på grilleffekt och låt den bli varm. Skär upp brödet i skivor (lika många som antalet portioner) och lägg i en ugnsform. Skär upp osten i ganska tjocka skivor, våra var nog runt 2 cm. Lägg sedan en ostskiva på varje brödskiva och tillaga 2-3 minuter i ugnen så att ost och bröd får färg och blir varma. Ta ut ur ugnen, servera på en bädd av ruccola och toppa med rostade pinjenötter, honung och balsamico. 
 
Jag tyckte att det blev väldigt bra för att vara första försöket men det är ändå en liten bit kvar till den chevre chaud jag ätit på restaurang Rolf Kök. Det är bara att tillaga detta fler gånger helt enkelt! 
 
Just chevre chaud är väldigt bra eftersom det går att ha som förrätt eller som lunch. Sen är det dessutom väldigt enkelt att göra och riktigt gott!
förrätt