Parmesanpanerad kyckling med rostade grönsaker

 
Det var länge sedan vi åt kyckling så igår var det dags för lite fågel till middag. C hittade ett recept av Paolo Roberto som lät både snabbt och gott: parmesanpanerade kycklingfiléer med rostade grönsaker. Mycket riktigt var rätten både god och relativt snabb att laga. Helt klart ett bra middagstips!
 
Parmesanpanerad kyckling
  • Kycklingfilé
  • 2,5dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja att steka i 
När jag var i affären och skulle handla kycklig så fanns det inga lagom stora förpackningar med kycklingfilé utan jag var tvungen att köpa kycklingfilé som skurits i två delar. Som tur var så var det här helt rätt eftersom kycklingen enligt receptet skulle delas precis så, dvs. halverad på längden. Köper du hel kycklingfilé och skär själv så får du akta händerna. Det känns som en halvläskig knivrörelse om man inte har full kontroll.
 
Riv parmesanosten och blanda ihop med äggen till en smet. Häll upp ströbrödet på ett fat och värm på olivolja i en stekpanna. Börja sedan med att krydda kycklingen med salt och peppar innan du vänder den i äggsmeten, panerar med ströbröd och lägger i den varma stekpannan. Stek några minuter på varje sida till ytan fått fin färg och kycklingen är genomstekt. Strö över ytterligare lite riven parmesan vid servering.
 
Rostade grönsaker
  • 1 rödlök
  • 1 abourgine
  • 3 paprikor
  • 8 små potatisar
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
Tvätta och skär ned alla grönsaker och potatisen i bitar. Lägg dem sedan i en ganska stor ungsfast form. Krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad och släng i dem, oliver, oregano, olivolja, salt och peppar tillsammans med grönsakerna. Rör om lite så att allting blandas ordentligt och tillaga sedan i ugn på 225 grader i 20 min. 
 
Under tiden vi lagade maten så undrade både jag och C om det inte skulle vara någon sås till det hela men den frågan glömde vi helt av när vi sen började äta. Både grönsakerna och kycklingen var så pass saftiga att man inte behövde någon sås. Alla smaker passade ihop väldigt bra och jag kan helt klart rekommendera denna rätt.