Korv med potatismos

 
Igår blev det en lat torsdagsmiddag: korv med potatismos. Det må inte vara den mest avancerade maten men det är fasen ändå gott. Har man dessutom riktigt god korv är det helt klart en middag som man inte klagar på.
 
Potatismos:
  • Potatis av mjölig sort
  • Mjölk
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskotnöt
Skala och skiva potatisen i mindre bitar. Koka den sedan tills en blir mjuk och häll av vattnet. I med en skvätt mjölk och en bit smör, proportionerna får du ta lite på känsla. Börja med lite och mosa med en potatisstomp så ser du om du behöver mer, ofta går det åt lite mer mjölk än man tror. Krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt innan du smakar av. Sen är det bara att eventuellt tillsätta mer av den ingrediens du tycker fattas. Svårare än så är det inte att laga, vad jag tycker, riktigt gott potatismos.
 
Korven vi hade igår var chorizo från Sorunda som vi skar några snitt i och sedan stekte på medelhög värme i stekpannan. Vi har verkligen fastnat för Sorundas korvar och tycker att de är riktigt goda. Korvarna kommer från svenskt kött (Sorunda utanför Nynäshamn), har bra smak och bra kötthalt så de är verkligen att rekommendera. Det enda minustecknet är att barndommens Denniskorvar tyvärr har tappat sin tidigare goda smak efter att man börjat med "riktig" korv...