Salsiccia med paprika

Igår blev det korv till middag och för en gångs skull någonting annat än Sorundas chorizo. Istället tog vi en färsk chilikryddad salsiccia från La Collina. Det var riktigt högkvalitativ och god korv som också kostade därefter. Ska man inte ha så mycket så är det dock ingen större fara. Du ser här nedan hur förpackningen ser ut:

Salsiccian fick tillagas i ugn tillsammans med alla färgers paprikor och lite potatis enligt ett recept av Paolo Roberto. Du behöver:
- 4-5 salsiccia, vi tog 8st eftersom de var så pass små
- 1 paprika i respektive färg (röd, gul, orange, grön)
- 500g potatis
- 2 vitlöksklyftor
- 2 rödlökar
- Oregano
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Sätt ugnen på 225 grader och ta fram en stor ungsform. Skala potatisen och skär den i ganska små bitar. Skölj och dela paprikan i ungefär lika stora bitar som potatisen. Krossa vitlöksklyftorna med bladet på kniven och lägg i dem tillsammans med potatis och paprika i ugnsformen. Ringla över ganska rikligt med olivolja och krydda med oregano, salt och peppar. Blanda om och tillaga i ugnen i ca. 10 min. Under tiden tar du fram korven och delar den på hälften med ett diagonalt snitt. Efter 10 min lägger du i korven tillsammans med resten av ingredienserna i ugnen och tillagar i ytterligare 15 min, sen är det klart.
Man behöver faktiskt ingen sås till den här rätten, paprikorna är så pass saftiga i sig själva och med olivoljan och fettet från korven så blir också potatisen mjuk och saftig. Riktigt god rätt som självklart blir ännu bättre av att man har riktigt bra korv.