Helstekt entrecôte med rostad mandelpotatis och ruccolasallad

 
Nu var det ett tag sedan vi körde någon köttbit i ugnen så igår var det dags. Det blev en helstekt entrecôte med rostad mandelpotatis och en enkel sallad på ruccola. Vi hade ingen sås till middagen men jag tror nog att det hade gjort sig bra. Antingen någon vitlökssås baserad på creme fraishe eller kanske en örtsås med olivolja.. 
  • Entrecôte på bit
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Olivolja
  • Mandelpotatis
Jag började med att fylla en skärbräda med ett lager av svartpeppar och salt. I detta rullade jag sedan entrecoten så att den fick en kryddig yta. Efter det stekte jag köttbiten runtom på hög värme innan jag la det i en form med mandelpotatisen. Alltihopa fick tillagas i ugnen på ca. 150 grader tills köttet nått en innertemperatur på 54 grader (medium rare). Då tog jag ut köttet ur ugnen, virade in i aluminiumfolie och lät vila i ca.15min. Under tiden höjde jag värmen i ugnen till 220 grader och ställde in potatisen igen. På så vis fick potatisen en fin färg och ett lite krispigare skal.
 
 
Till köttet och potatisen hade vi en enklare ruccolasallad. I den finns ruccola, fetaost och rostade pinjenötter. Det hela toppades sen med lite balsamicocreme. C tyckte inte så mycket om kombinationen mellan fetaosten och balsamicon men jag tyckte inte att det var någon fara. Du får helt enkelt prova själv och se vad du tycker!
 
Överlag en god rätt men som inte hade mått dåligt av en sås.