Falukorv med stuvade makaroner

Jag kan faktiskt inte dra mig till minnes att jag har ätit stuvade makaroner tidigare så igår ville jag ändra på det. Därför blev det stuvade makaroner med stekt falukorv till middag. Jag hittade ett recept av Johan Jureskog och valde att på ett ungefär följa det:
- 1 l gammeldags mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 1 lagerblad
- 1 tsk salt
- 5 vitpepparkorn
- Kryddpeppar (vi hade inte kryddpepparkorn, det skulle annars vara 5st)
- Parmesanost
- Muskotnöt
Häll upp mjölken i en katrull och lägg ned alla kryddor utom muskoten. Koka upp och låt sedan sjuda i 5 min innan du silar bort kryddorna. Häll sedan tillbaka mjölken i kastrullen, ställ tillbaka på plattan och häll ned dina makaroner. Enligt Johans recept skulle man ha 6 dl gammaldags makaroner men jag valde att köpa några som jag tyckte såg lite roligare ut; Fiori från Zeta.

Förpackningen sa att de 400g som paketet innehöll skulle bli lagom till 4 portioner så jag hade i allting i mjölken. Det såg ut att vara ganska mycket makaroner i jämförelse med mjölken och jag läste då hur mycket vatten som Zeta säger att man ska ha till dessa 400 g. Det var 4 liter, det vill säga 3 liter mer än mjölen jag haft i. För att kompensera gick jag då ifrån receptet och hällde i grädden, som egentligen skulle ned lite senare, redan från början. Jag hällde också i 3 dl istället för de 2 dl som stod i receptet. Sedan kokade jag makaronerna i gräddmjölken tills de mjuknat.
I efterhand upptäckte jag att jag nog inte alls hade behövt ha i den extra grädden eftersom jag faktiskt fick hälla av lite mjölk när makaronerna blivit genommjuka. På slutet skulle man haft i en klick smör men det uteslöt jag och kryddade istället med muskot och rev över parmesanost. Till detta hade vi falukorv från Sorunda (god och högkvalitativ korv) som vi skivade och stekte i lite smör.
Så, vad tyckte jag då om de stuvade makaronerna? Helt okej men inget speciellt. Det var lite för gräddigt och krämigt för min smak och jag var tvungen att ha ganska mycket ketchup på varje tugga. C tyckte däremot att det var riktigt gott så om du tycker om stuvade makaroner är nog detta recept väl värt att prova!