Falukorv i ugn med potatismos

Den senaste middagen jag skrev om var i mitten på förra veckan. Tyvärr är anledningen till att jag inte skrivit något nytt varit att jag faktiskt i princip inte ätit någon middag sedan dess. Åkte på någon form av matförgiftning eller annat så jag har inte kunnat äta på flera dagar. (Du kan dock med trygghet laga middagarna jag skrev om innan dess för C åt samma sak och har mått prima.) För dig som läser kanske det är lagom intressant att få se en skål med lite yoghurt så därför har jag helt enkelt skippat att skriva några inlägg. Nu igår lyckades jag dock till slut få i mig riktig mat och det i en hyfsat okej portion. Så, här kommer äntligen ett nytt middagsrecept!
 
 
Vi återupptar middagsätandet med en gammal klassiker: falukorv i ugn. Jag lagar detta på ett väldigt enkelt sätt utan några som helst krusiduller. Det finns många sätt att laga detta och någon gång vill jag till exempel prova att ha med lite skivat äpple i rätten. Igår blev det dock standard:
  • Falukorv
  • Senap
  • Ost
Skiva falukorven i skivor men skär inte helt igenom, du vill fortfarande att korven ska sitta ihop. Lägg korven i en ugnsfast form och fyll varje skåra med senap och vik ned en skiva ost. Ställ sedan i ugnen på 200 grader tills osten smält och korven fått en fin färg. Det tar ungefär 20 min. Det här är gott med vilken god falukorv som helst men vi körde med Sorundas som är av bra kvalitet, vilket såklart gör lite skillnad. 
 
Potatismos
  • Mjölig potatis
  • Mjölk
  • Smör
  • Vitpeppar
  • Muskotnöt
  • Salt
Skala och skär potatisen i jämnstora bitar. Koka sedan mjuka och häll av kokvattnet. Krydda med salt, peppar och muskot, lägg i en klick smör och en skvätt mjölk och mosa sedan allting med en potatisstomp. Här är det bara att gå på känsla, i med mer mjölk och du vill ha ett lösare slätare mos, mer kryddor om det behövs och smör om det saknas i smak och konsistens.
 
Riktigt klassisk och god middag fylld med barndomsminnen. Servera med ketchup och senap och drick gärna ett glas mjölk till för fulländad effekt.