Entrecote med halloumi och blandsallad

Den här rätten är lyxig, riktigt god och väldigt enkel att tillaga. Rätt bra kombo!
Sallad
- 1 påse säsongsblandning av salladsblad
- 1 ask coctailtomater
- 1/2 rödlök
- 1/3 gurka
Ja, hur man tillagar salladen är inte raketforskning: skär upp och blanda ihop.
Sist jag lagade halloumi så hade jag en ordentligt varm stekpanna och blev inte helt nöjd med resultatet. Denna gång testade jag att ha lite lägre temperatur på pannan instället. Först hade jag lite för lågt och då släppte osten mest ifrån sig vätska som den halvkokade i. Då höjde jag istället värmen till lite över medelvärme och där blev det perfekt. Osten stektes inte för fort och blev så där fint gyllenbrun och alldeles lagom seg. Yey!
Entrecote
- Entrecote i skivor
- Smör att steka i
- Salt
- Svartpeppar
Värm upp stekpannan ordentligt och ha i en klick smör. När smöret tystnat är det dags att ha ned köttet. Krydda med salt och peppar och stek köttet på ena sidan tills det börjar bli glansigt. Vänd på köttet och stek tills du börjar se köttsaften. Klart!
Till köttet hade vi färdigköpt bearnaisesås från Jesses. Visst kan man ställa sig och slunga en egen bearnaise om man orkar det, men det fungerar såklart kanonbra med köpt sås också. Köper du såsen så blir denna rätt dessutom väldigt snabblagad, jag skulle säga 15-20min för hela rätten.