Baconinlindad kycklingfilé med ris och brunsås

Dags för lite husman hemma hos oss: baconinlindad kyckling med ris och brunsås. En ganska snabb rätt som var kanon när vi ville ha något enkelt men gott.
Kyckling
- Kycklingfilé
- Bacon
- Salt
- Peppar
Ta hel kycklingfilé eller skär tunnare skivor om du vill ha en snabbare tillagning. Linda in i bacon, krydda med salt och svartpeppar och lägg i en ugnsfast form. Sen är det bara att tillaga i ugn på 200 grader tills kycklingen är genomstekt. Har du hela kycklingfiléer tar det ungefär 15-20 minuter.
Brunsås
- Matlagningsgrädde
- Kalvfond
- Soya
- Maizena
Att göra en enkelt brunsås är riktigt snabbt gjort. Värm upp grädden och smaksätt med soya och fond. Det fungerar bra med buljongtärning istället för fond om du hellre vill ha det. Koka upp och red med lite Maizena till konsistensen du vill ha. Svårare än så är det inte.
Till kycklingen hade vi vanligt basmatiris. Ibland är det helt enkelt väldigt gott med vanlig mat utan några som helst krusiduller.