Utskuren biff av älg, råstekt potatis och kantareller

Igår åkte vi hem från fjällen, en liten bilfärd på 8h. På vägen hem från Funäsdalen passerar man Hede, där finns en köttbutik som styckar och säljer vilt från trakten. Vi stannade såklart där och köpte på oss några kilo kött. För min del blev det älgfärs, älgentrecôte, utskuren biff av älg, souvasskav och rökt renkött. Så nu är frysen halvfull med fantastiskt bra kött!
Det kändes lite fel att frysa in allt fint kött så vi skar ut två skivor av biffen till middag. De bankade jag ut lite lätt och stekte sedan med salt och peppar i smör. Köttet stektes medium-rare och var så otroligt bra. Det märks verkligen när man fått tag på kvalitet.
Till köttet hade vi råstekt potatis som fick stekas under lock i smör och olja. Potatisen kryddades med salt och vitpeppar, och de sista minutrarna hade jag i en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin. Det gav en bra smak till potatisen utan att ta över för mycket.

Till potatisen och köttet hade vi vitlökssmör som helt enkelt innehåller smör, flingsalt och pressad vitlök. Som grönsak hade vi tomathalvor som fick stå i ugnen med lite riven parmesan. C fick dessutom nyplockade kantareller från Funäsdalen. Vi hittade ungefär 7 liter som vi förvällde och tog med hem. Jag gillar tyvärr inte svamp men däremot tycker jag väldigt mycket om att plocka den, vilket såklart är en bra kombo för C.
Söndagsmiddagen blev således väldigt inspirerad av min tur till fjällen, och jag kan lova att den smakade helt fantastiskt!