Råbiff med klassiska tillbehör

Igår blev det riktigt god middag för mig och C: råbiff. Finns det någon snabbare mat än det? Allt som behövs är att hacka lite lök, separera äggula från äggvita och att lägga upp maten på tallriken. Ingredienserna syns väldigt tydligt på bilden och de är:
- Råbiff av innanlår
- Kapris
- Gullök
- Dijonsenap
- Tärnad rödbeta
- Äggula
- Salt
- Peppar
Jag och C älskar råbiff men jag vet att det inte är för alla.. Om du dock är en sådan som vill ha råbiff så brukar det vara lätt att få tag på om man har en mataffär med hyfsad köttdisk. Även om de inte har råbiff på "menyn" så går det strålande att köpa en vanlig köttbit och be dem att mala ned den. Det var precis det vi gjorde igår så råbiffen är gjord på lövbiff av innanlår. På bilden syns att vi har en extra äggula, vilket vi alltid brukar ha. Äggulan är för mig en ingrediens som måste vara med för att smaken ska bli rätt. Vi glömde en gång att köpa rödbetor och det fungerade, men utan äggulan blir det inte alls samma sak.
Till köttet hade vi också levainbröd som vi åt med fin olivolja och flingsalt. Jag har fått en fin balsamvinäger i födelsedagspresent så den passade vi på att smaka tillsammans med en lagrad pecorinoost. Så otroligt gott! Tyvärr är inte balsamvinägern med på bilden nedan men du ser i alla fall olivoljan.
