Pasta Carbonara

3...2...1.. och DÄR var frysen i princip tom. Det finns ungefär en kycklingfilé, fryst rödvin, formbröd och lite kryddor. Och en viss mängd is som tyder på att det var ett tag sedan vi frostade av frysen. Som tur är öppnade jag en lucka jag sällan använder och hittade en guldgömma med bacon. Middagen räddad och blev således en klassisk pasta carbonara. 
 
 
Jag gör carbonara såhär:
  • Krispigt stekt bacon
  • Vitlök
  • Spagetti
  • Riven ost
  • Svartpeppar
  • Råa ägg
  • Salt
  • Grädde
 
Det första jag gör är såklart att koka pasta. Sedan steker jag baconet och har i en pressad vitlöksklyfta den sista minuten. Har du i vitlöken för tidigt så bränns den och så smakar hela rätten vitlök, vilket inte så gott. Baconet får rinna av på hushållspapper medan jag gör såsen. Såsen är helt enkelt riven ost, råa ägg, ganska mycket svartpeppar, salt och lite grädde blandat i en bunke. När pastan är klar så häller jag bara av vattnet och tar tillbaka pastan i kastrullen. Sen öser jag i resten av ingerienderna och blandar om.
 
Väl på tallriken river vi över lite parmesan, toppar med en äggula och lite mer svartpeppar.
 
Galet enkelt. Och galet gott. 
 
Och dags att åka och storhandla..