Fläskkarré med tomatsalsa

 
Igår var det fläskkarré på menyn. Jag tycker att det oftast är ganska svårt att komma på  något roligt att göra med det, trots att det är gott kött. Har man en karré i bit kan man köra den i ugnen eller kanske göra pulled pork, men det funkar inte riktigt när man har köttet i färdiga skivor. Det allra bästa är ju såklart att grilla karrén men vi har tyvärr ingen grill. Oftast blir det steka köttet och ha potatis eller ris och någon sås till. Det är såklart gott men jag kan känna att det är lite tråkigt ibland. Igår klurade vi alltså ut den här varianten istället.
 
Tomatsalsa:
  • Tomater
  • Rödlök
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Rödvinsvinäger
  • Färsk basilika
  • Svartpeppar från kvarn
  • Flingsalt
Väldigt svårt att säga någonting om proportioner i salsan, det gälller att smaka sig fram. Gällande tomat/rödlök-ration är det samma sak, det är bara att ta så mycket man känner för. Sammantaget blev det i alla fall riktigt gott, lagom syrligt från vinägern och lagom sött från tomaterna. Plus lite sting från rödlöken. Gott gott.
 
Fläskkarrén stektes med ganska mycket kryddor. Det var salt och peppar såklart, plus vitlök och chili. Till det stekte vi också på halloumiost och sparris. Allt som allt var det en ganska lätt och fräsh rätt som kändes som ett bra alternativ mot det mer stabbiga ris/potatis och gräddsås.