Torskrygg med pepparrot, brynt smör och knaperstekt bacon

Igår blev det en riktigt klassisk svensk rätt till middag: torskrygg.
Jag började med att salta och peppra fisken och låta den ligga i någon minut. Sen stektes torskryggen på ganska hög värme i olja ett litet tag innan jag sänkte värmen och hade i smör. Medan fisken stekte klart öste jag den med smöret i pannan. Resultatet blev ganska bra. Jag är fortfarande inte direkt någon expert på att steka torskrygg men tycker ändå att det går framåt. Det är så galet mycket svårare att få till en bra bit stekt fisk än en bra bit stekt kött. Men jag vill fasen lyckas hantera båda, så: challenge accepted!
Till fisken hade vi knaperstekt bacon, kokt potatis, riven pepparrot och brynt smör. Hur jag tillagade de sakerna känns inte som att jag behöver gå in särskilt mycket på. Baconet stektes, potatisen kokades, pepparroten revs och smöret bryntes. Hyfsat sjävlförklarande ingredienser. Och gott blir det!