Lövbiff med potatispuré och persiljesmör

Igår satt jag på jobbet och klagade lite för min kollega att jag inte visste vad jag skulle laga av lövbiffen jag tagit fram ur frysen. Han kom då med den smått briljanta kommentaren: "Lövbiff är ju gott, stek den bara och ha någon potatis till." Det är ju fasen helt sant, lövbiff är gott och man behöver inte alltid fylla den, göra rullarder av den, strimla den eller hitta på en massa saker. Rakt upp och ned stekt lövbiff är väldigt gott det med, så det fick det blir till middag.
Till köttet hade vi persiljesmör som jag helt enkelt gjorde genom att hacka ned färsk persilja och blanda det med smör och lite flingsalt. Jag blancherade också lite sparris som vi hade i kylen.
Potatispurén består av:
- Delikatesspotatis
- Smör
- Mjölk
- Matlagningsgrädde
- Salt
- Peppar
Jag kokade potatisen till den var klar och lät den stå och ånga av sig lite. Sen pressade jag den i en potatispress så att det inte skulle vara några bitar. (Gör jag däremot potatismos är jag en sådan som gärna vill ha lite bitar.) När potatisen är pressad får man jobba lite snabbt så att den inte hinner kallna. I med en klick smör, en skvätt mjölk och en skvätt grädde. Sen vispar jag ihop allting tillsammans med salt och vitpeppar. Jag blandade mjölk och grädde för att få fyllighet men ändå inte göra purén allt för klistrig som den lätt blir om man bara har grädde. I proportioner skulle jag nog säga att jag hade mer mjölk än grädde.
Självklart går det bra att ha lite vilken potatis man vill till det här, råstekt, klyftpotatis, bakad potatis etc. Eller så funkar det kanon om man hellre har något annat än potatis också. Vi körde potatispuré av den enkla anledningen att jag var sugen på det :)