Spenatsoppa

Det här är en riktig "C är inte hemma"-rätt. Spenatsoppa med kokt ägg, två saker som jag gillar men som inte direkt tilltalar honom.
Spenatsoppa
- Hackad spenat (från frysdisken)
- Grönsaksbuljongtärning
- Creme fraishe
- Muskotnöt
- Salt
- Vitpeppar
Jag hade ungefär 250g spenat i min soppa, det är ganska mycket så det blir en fylligare variant. Börja med att värma spenaten i en kastrull med lite vatten och en grönsaksbuljongtärning. Ha sen i ungefär 1/3 burk creme fraishe och krydda med salt, peppar och muskotnöt. Man kan sen ha i mer vatten och/eller creme fraishe efter smak för att få lite tunnare soppa. Se bara till att smaka av och balansera upp med kryddor så att smaken inte blir för tunn. Det är inte svårare än så. Det går såklart bra att göra mer avancerade varianter med vin och grejer men jag tycker att det här enkla receptet är riktigt gott.
Till soppan hade jag ett kokt ägg. Jag gillar när vitan är fast och gulan är krämig, precis som det är på bilden ovan. För att få äggen så brukar jag lägga dem i kallt vatten i kastrullen och sen låta det koka i 5min efter första bubblan. Det är alltså första "kokbubblan" jag menar, inte när det sjuder. Gör jag så brukar det allt som oftast bli ägg precis som jag vill ha dem.
En riktigt enkel middag som jag oftast gör när det bara är jag som ska äta. Gott och snabbt!