Flankstek med sallad och bearnaise
Nu var det några dagar sen jag skrev någonting här och det beror faktiskt på att jag inte lagat några middagar på ett tag. I onsdags var jag på middag hos en barndomsvän och blev bjuden på en mycket god risotto med serranoskinka. I torsdags var det Thanksgiving så då var vi hos vänner där hon är amerikanska och firade dagen. Det var första gången jag åt thanksgiving-mat så det var både spännande och gott. Så då är vi framme på fredag och då lagade jag middag igen: flankstek med sallad och bearnaise.
- Ruccola
- Körsbärstomater
- Gurka
- Rödlök
- Fetaost
- Fin olivolja
- Svartpeppar
Det blev en enkel men god sallad. Att ringla över lite riktigt fin olivolja och dra några varv med pepparkvarnen är verkligen ett enkelt men effektivt sätt att lyfta vilken sallad som helst. Jag är inte så mycket för olika typer av dressingar eller vinägretter men olivolja av hög kvalitet sitter aldrig fel.
Flanksteken stekte vi hel i stekpannan på båda sidor och ställde sedan in i ugnen ett tag. När vi tog ut den och skar upp i skivor var den tyvärr fortfarande lite för rare för min smak så då fick vi köra en nödlösning. Fram med stekpannan igen och så stekte vi varje bit lite fort på vardera sida. Det är inte riktigt korrekt tillagningsmetod men funkar ändå om man måste. Har man också en fin bit flankstek (som vi hade) så blir köttet riktigt gott ändå.
Till köttet hade vi köpt bearnaisesås. Båda var riktigt hungriga och trötta efter arbetsveckan så köpebea dög gott. Vi provade Jesses Bearnaise och tyckte båda att den var riktigt god. Av någon underlig anledning så brukar vår butik ta bort en bearnaise ur sitt sortiment ungefär lagom tills vi utnämnt just den sorten till favorit. Därför får vi prova nya med jämna mellanrum och just Jesses tyckte jag var en riktigt bra variant. Så vi får se hur länge den får vara kvar i sortimentet...