Färsk pasta med kyckling och smak av soltorkad tomat och fetaost

 
Igår var det den officiella "Drick en öl" -dagen (jepp, på riktigt) så då var man såklart tvugen att gå och ta en öl med några kollegor efter jobbet. Mycket trevligt och gott, men det innebär också att middagen blir senare än vanligt. När jag och C väl kom hemåt var vi båda rätt hungriga och behövde någonting som gick fort att laga. Det fick bli en variant på en rätt jag ofta lagade när jag var i 20-års åldern och pluggade i Lund: färsk pasta med kyckling och sås på smaksatt creme fraishe. Gårdagens rätt innehöll:
Börja med att skiva upp vitlök, soltorkade tomater, fetosten och sparrisen. Skiva sedan upp kycklingfilén i mindre bitar. På så vis kan du använda samma kniv och skärbräda till alla ingredienser utan att oroa dig för bakterier. Sätt på vattnet till pastan innan du börjar steka, allting går så pass fort att du lagom hinner koka upp vattnet och ha i pastan i sina 2min innan såsen är klar.
 
Stek vitlöken och kycklingen tills kycklingen fått fin färg och är i princip genomstekt. Ha i sparrisen någon minut innan du når dit. Ha sen i soltorkade tomater, fetaost och lite av oljan från tomaterna. I med den smaksatta creme fraichen och även en sked av den naturella. Man behöver inte alls ha den naturella men jag ville göra lite extra så att det skulle räcka även till lunchlåda. Smaka av med salt och peppar tills du är nöjd.
 
Nu bör vattnet koka och du kan lägga i den färska pastan. Det tar bara 2min för den att bli klar så det går fort. När pastan kokat i en minut vänder du ned den färska bladspenaten i såsen. Den hinner då bli lite varm och blandas om med resten av ingredienserna men utan att den smälter ned helt. Jag tycker att det är både snyggt och gott när det fortfarande är lite spänst kvar i bladen. 
 
Rent tidsmässigt gissar jag på att det tar ca.15min att laga den här rätten och den är helt okej god. Den är också galet enkel att variera; välj bacon istället för kycklilng, riv ned lite citroncest, ha en annan smak på creme fraichen etc etc. Det är inte direkt något kulinariskt mästerverk men duger gott när man är hungrig efter några öl med kollegorna.