Variant på toast skagen, ryggbiff och cremé brulee

I lördags hade vi vänner över på middag och skulle bjuda på en ganska traditionell middag. Till förrätt var det en variant på toast skagen, till huruvdrätt ryggbiff med rostad potatis och grönpepparsås, och till efterrätt en creme brulee med hallonmousse.
I toast skagen-varianten hade jag:
- Räkor
- Majonäs
- Salt
- Vitpeppar
- Rom
- Dill
- Pepparrot
Till röran smörstekte jag vitt bröd, som alltihopa serverades på. Det blev bra men för egen del hade jag gärna haft lite mer pepparrot. Jag gillar när det är rätt starkt men hade lite dålig koll på vad våra gäster föredrog, så jag gjorde en mildare variant.
Som huvudrätt var det vitlöksrostad potatis med ryggbiff och grönpepparsås. Potatisen blev helt okej, så även köttet. Däremot blev såsen lite av en katastrof. Den blev liksom lite besk och smakade mer purjolök än någonting annat (en ingrediens som inte ens var med....). Jag tror att felet låg i att såsen fick stå och dra för länge med grönpepparkornen i. Men men, situationen fick räddas med att vi slängde ihop en brunsås i sista sekund. I den finns:
- Matlagningsgrädde
- Soya
- Köttbuljong
- Salt
- Peppar
- Redning
Till detta borde vi haft någon form av grönsak, det kändes lite tomt med "bara" kött, potatis och sås. Helt klart gott, men inte direkt 100..
Efterrätten var creme brulee med hallonmousse. Här vette sjutton vad som blev fel! Creme bruleen hade inte stelnat för fem öre (förutom precis på toppen), trots att den stått i ugnen ungefär dubbelt så länge som den skulle. Smaken var det inget fel på, men det är inte så kul att äta brulee-soppa... Någon som vet vad som kan ha hänt?
Hallonmoussen blev i alla fall god och den gör du såhär:
- Koka ned hallon med 2-3msk socker, till ca.2/3
- Mixa till en puré och sila bort kärnorna
- Lägg i blötlagda gelatinblad och låt svalna
- Blanda hallonpurén med vispad grädde
- Låt stå kallt i någon timma
Så summa summarum en ganska underlig middag där mycket inte gick som det var tänkt. Men men, det var trevligt sällskap och det är väl ändå det som räknas i slutändan!