Pulled beef i tortilla

 
Igår blev det dags för maten tänkt för i tisdags: pulled beef i tortilla. Vi hade köpt en sådan färdig pulled beef från Texas Longhorn och var lite nyfikna på smaken. Det var faktiskt riktigt bra och ett snabbt alternativ (30min i ugn) trots att det såklart vore roligast att göra köttet själv. Själva köttbiten är inte sådär väldigt stor så förvänta dig inte att kunna laga en stor brakmiddag för flera med en sådan. Dock passade det utmärkt till tortilla.
 
I tortillan finns också ett krispigt romansalladsblad, lite (okej, ganska mycket) smörstekt gullök, bbq-sås på gräddfil och plommontomat. Tanken var först att göra guacemole av gräddfilen men avocadon hade hunnit bli dålig. För att matcha smaken av köttet med det jag hade hemma gjorde jag då en påhittad bbq-sås istället. I den hade jag:
  • Gräddfil
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rökt paprika
  • Cayenne
  • Pressad vitlök
 
Löken såg jag till att endast steka lite lätt, så att den fick den söta goda smaken men fortfarande var lite krispig. Jag ville inte steka den mjuk eftersom det då skulle bli ungefär samma textur på för många ingredienser i rätten. 
 
I slutändan blev det en god rätt, trots att den fick bli lite mer ad hoc-påhittad än planerat.