Halstrad tonfisk med het wasabisås

 
Vi gör oftast en variant av den här rätten som förrätt men igår var det en så fin bit tonfisk i fiskdisken att jag var tvungen att köpa den till middag. Det blev rätt rejält med tonfisk så den tillsammans med salladen och lite bönor räckte för att bli mätta. 
  • Färsk tonfisk
  • Babyspenat
  • Tomat
  • Bondbönor
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
Det går riktigt fort att göra den här rätten. Lägg ut babyspenat på en tallrik och skiva över några tomater. Man kan med fördel också ha rostade pinjenötter men det hade vi visst inte hemma så vi fick vara utan. Bondbönorna kom från frysdisken och fick blanceras i kokande vatten innan de slungades i lite olivolja och flingsalt. Även de strös sedan på tallriken. Bönorna brukar vi inte ha när vi gör rätten som förrätt men de fungerade bra så här till huvudrätt. 
 
För att halstra tonfisken behövs en varm stekpanna med smör i. Krydda tonfisken och stek en stund på varje sida. Du vill inte genomsteka tonfisken så låt den inte ligga för länge. Vår bit var ganska tjock så den behövde ändå en liten stund i stekpannan. När du är nöjd (håll koll på kanten för att se att den inte blir genomstekt) tar du av fisken och skär upp i skivor. Toppa sedan salladen med din halstrade tonfisk.
 
Wasabisås
  • Creme fraishe
  • Wasabipasta
  • Salt
  • Vitpeppar
Blanda ned en ganska stor mängd wasabipasta i en halv burk creme fraishe och krydda med salt och vitpeppar. Blanda om, smaka och avgör om du vill ha mer av någon ingrediens. Precis så enkelt är det att göra en snabb wasabisås! Jag tycker verkligen om att ha den här såsen till halstrad tonfisk eftersom hettan passar så bra med den mjuka men köttiga fisken. 
 
Det här receptet är gott och jag gillar det men jag vill ändå utveckla det lite mer. Det känns som att någonting fattas och jag funderar på att kanske ha i avocado nästa gång. Det blir till att testa och se om jag är nöjd då eller om det är ytterligare saker som behövs förändras. Har du något bra förslag så tas det tacksamt emot :)