Scrambled eggs och bacon

 
Igår var vi på bio efter jobbet och såg The Theory of Everything, berättelsen om Stephen Hawking och hans fru Jane Hawking. Både jag och C tyckte riktigt mycket om filmen och jag tycker att filmen speglar en bra blandning mellan sorg och skratt. Se den! Om inte annat för att få än mer respekt för en av historiens främsta fysiker.
 
Åter till maten. Är man på bio så är det i princip obligatoriskt att äta någonting gott så gårdagens förrätt blev detta: 
 
 
 
När vi kom hem efter bion var varken jag eller C särskilt hungirga och vi valde då att göra en lite lättare middag i form av bacon och ägg. Baconet klippte vi på mitten och stetke sedan på hög värme tills det var krispigt. Till det hade vi:
 
Scrambled eggs
  • Ägg
  • Mjölk
  • Ost (välj själv vilken sort efter hur mycket du vill att äggen ska smaka)
  • Salt
  • Svartpeppar
Knäck så många ägg du vill ha i en bunke och häll ned en skvätt mjölk. Vill man göra rätten lite lyxigare så byt ut mjölken mot vispgrädde. Gör du det så behöver du inte ha i någon ost, det blir krämigt ändå. Nu hade vi dock inte grädde utan vanlig mellanmjölk och rev därför ned lite goudaost. Krydda med salt och svartpeppar och vispa ihop allting innan det åker ned i stekpannan. Du vill ha medelhög värme så att äggen inte tillagas allt för fort. Se till att kontinuerligt röra i pannan med stekspaden så att äggröran blandas (därav scrambled) under tiden de tillagas. När äggen har stelnat men när röran fortfarande ser krämig ut är det klart. Låter du det gå för länge blir et lite torrt och det är ingen favorit för min del.  
 
Till äggen och baconet hade jag också några blad babyspenat med lite olivolja och flingsalt. Den här rätten skulle jag väl egentligen säga att den passar bäst till en helgfrukost eller vid en brunch men det fungerade också utmärkt som snabb och enkelt middag efter ett biobesök.