Pasta med lövbiff, dijon och pepparrot


Gårdagens middag behövde vara riktigt snabb eftersom en av oss var hungrig och trött efter ett träningspass och den andra strax skulle iväg till ett annat. Det fick bli en snabb pasta med lövbiff, dijonsenap och pepparrot. Under tiden det tog att koka klart pastan hann vi klart med såsen så middagen var klar på knappt 15 minuter. 

- 400g lövbiff
- Purjolök (ca 20cm)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk creme fraishe
- 2 msk dijonsenap 
- Ruccola
- Persilja 
- Salt
- Peppar

Koka upp pastavattnet och häll i pastan. Vi valde gnocchi från Barilla, vilket jag tyckte passade utmärkt. 

Skölj och strimla purjolök samt skala och hacka vitlöken. Strimla också lövbiffen till ganska tunna skivor. Stek purjolök och vitlök mjuk i lite smör. Bred sedan ut dem till kanterna på stekpannan och ös ned lövbiffen i mitten. 


Stek på lövbiffen lite snabbt och blanda sedan med löken. Ös i creme fraishe och dijonsenap och smaka av med persilja, salt och peppar. Ungefär vid det här laget börjar pastan bli klar, häll då av vattnet och ös ned pastan i stekpannan. Blanda om ordentligt så att all pasta täcks med sås. 

Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med en näve ruccola och riv över pepparrot efter smak. Det här var både gott och snabbt så det är verkligen en rätt jag rekommenderar på en vardagskväll. Både jag och C gillar mycket smak så för vår del hade det nog inte skadat med lite mer dijon men det var ändå gott precis som det var. 

Snabbt. Lätt. Gott.