Pasta Carbonara

 
Snabb, god och billig mat - det är en ganska bra kombination och den stämmer väl in på pasta carbonara. Igår var jag trött (och hungrig!) efter träning och C efter jobbet så då passade carbonara alldeles utmärkt till middag.
 
Pasta carbonara
  • Spagetti
  • Bacon
  • Ost
  • Ägg
  • Matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Parmesanost till topping
Börja med att koka upp pastavattnet. Rätten är så pass snabb att du hinner övriga steg under tiden som pastan ska koka. Riv sedan ned en bit ost i en bunke, du avgör själv hur mycket ost du vill ha. Knäck ned ett (2 portioner) eller två ägg (4 portioner), häll i en skvätt matlagningsgrädde och krydda upp med salt och ordentligt med svartpeppar. Vispa ihop blandningen och ställ åt sidan. 
 
Klipp ned baconet i mindre delar och stek i en het stekpanna. Jag brukar också låta en vitlöksklyfta steka med den sista tiden men glömde helt av det igår, jag var helt enkelt lite för hungrig. Vitlöken passar annars in väldigt bra och lyfter rätten ännu ett snäpp enligt mig, se bara till att den inte bränns. Till vår carbonara hade vi igår bacon från rapsgris igår och det är någonting jag kan rekommendera. Rapsgris är saftigare än vanlig gris och smakar riktigt bra, så se till att testa det någon gång. Vi gjorde exempelvis vår julskinka på rapsgris i år och jäklar vad god den var! 
 
När pastan är kokt och baconet är stekt så häller du av pastavattnet, öser tillbaka pastan i kastrullen och har ned både oströran och baconet och blandar runt. Rör runt en stund så att allting blandas och så att osten smälter. Vid servering rev jag över lite parmesanost, drog några ytterligare varv med pepparkvarnen och toppade med en äggula. Gott och klart på 15min!