Indisk lins- och köttfärsröra med tomatsalsa och naanbröd

Igår plockade jag fram det jag trodde var köttfärs ur frysen och bestämde mig för att laga någonting helt annat än jag brukar. Vi har provat att laga indisk mat från grunden en gång tidigare (Helstekt kyckling i indisk stil), och tyckte väl att det blev helt okej men inte fantastiskt. Nu var det så dags igen att prova sig på det indiska köket i form av en lins- och köttfärsröra. När jag kom hem och skulle laga maten så visade det sig att det jag trott var köttfärs i själva verket var högrevsfärs så vi fick en lite lyxigare variant av rätt, men det går ju bra det med.
För att göra lins- och köttfärsröran behöver du:
- 500g köttfärs
- 1 gul lök
- 2dl röda linser
- 2 msk extra stark curry
- 1l köttbuljong
- Salt
Skala och hacka löken och stek den i en traktörpanna tillsammans med köttfärsen. Hacka upp köttfärsen medan den steks och när både köttfärs och lök är genomstekta är det dags för resten av ingredienserna. I med curry, linser och buljong. Jag började med kanske 6dl av buljongen och fyllde på allt eftersom vätskan kokade bort. Låt koka på ganska ordentligt i ungefär 10 minuter och smaka sedan av med salt.
Tomatsalsa
- 3-4 tomater
- 1 kruka koriander
Här har vi en superenkel tomatsalsa! Skär tomaterna i bitar, hacka koriandern och blanda ihop. Klart.
Till rätten hade vi också naanbröd som vi penslade på lite smör och pressad vitlök och körde i ugnen på 200 grader i några minuter. Vi använde oss av det enda naanbröd jag hittade i affären, nämligen det från Santa Maria. Jag måste säga att jag var lite småbesviken på brödet och tyckte att det var mycket tråkigare smak än de som brukar serveras på indiska lunchrestauranger. Nästa gång får jag försöka hitta ett annat märke eller kanske till och med baka brödet själv.
Så, vad tyckte jag om den här rätten? Jag gillade den faktiskt. Den känns väldigt enkel med bara curry som krydda men det är trots allt en kryddblandning så det gav bra smak ändå. Lins- och köttfärsröran passade väldigt bra ihop med tomatsalsan och jag kan tänka att det hela blir ännu bättre om man får ta i schysst naanbröd att ha till.
Ett sista tips: gör inte den här rätten innan du ska gå på date eller någon annan stans där du vill känna dig fräsch. Den där curryn är god men du blir inte av med smaken i munnen så lätt...