Gryta på kyckling och chorizo

 
Söndagsmiddagen blev igår en gryta med kyckling, chorizo och paprika. Det blev riktigt gott och jag var verkligen nöjd med mitt lilla hopkok. I grytan finns:
  • 6 tunna skivor av kycklingfilé
  • 2st chorizo
  • 1 paket bacon
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 6st minipaprikor
  • 1 förpackning matlagningsgrädde
  • Chilisås
  • Tomatpuré
  • Paprikapulver
  • Timjan
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Smör att steka i 
Börja med att skala och hacka upp lök och vitlök. Skär sedan kycklingen och chorizon i mindre delar och klipp också ned baconet. Stek i lite smör i en traktörpanna tills löken är mjuk och resten av ingredienserna börjat få fin yta. Krydda med chilisås, en eller två stora teskedar med tomatpuré och ganska ordentligt med paprikapulver. Skär ned paprikan i halvor eller kvartar, lite beroende på hur stora de är. Vi hade paprikor på ca 5cm så det räckte med att halvera dem. Ha ned även dem i grytan och låt steka ett litet tag innan du har i matlagningsgrädden. Smaka av med timjan, salt och peppar och låt koka ihop. 
 
Till grytan hade vi vanligt långkornigt ris. Jag själv tyckte att den här rätten blev riktigt bra och är nöjd med min kreation. Vi hade lite kyckling och lite chorizo i frysen, inte så det räckte till separata rätter men när jag slog ihop dem till en gryta blev det alldeles lagom. Sen är det väldigt kul när mitt påhitt blev precis så som jag önskat i smaken. Det här lär vi göra igen!