Fish Taco

Skulle jag beskriva den här rätten med två ord får det bli fräscht och gott. Mjuk fisk med krispigt panko-yttre, tillsammans med en fräsch tomatsalsa med lite sting. Och så guacemole och lite sallad på det. Riktigt gott och väldigt fräscht. Du kan såklart göra fish taco med lite vad du vill men för att göra så som jag gjorde igår behöver du:
- Friterad fisk
- Tomatsalsa
- Tortillabröd
- Guacamole
- Isbergssallad
Friterad fisk
- Filé av spätta
- Panko
- Ägg
- Salt
- Vitpeppar
- Frityrolja
Börja med att värma upp en kastrull med frityrolja, kom ihåg att ha ett lock i närheten så att du kan kväva om någonting skulle gå fel. Knäck sedan ett eller två ägg, lite beroende på hur mycket fisk du har, och vispa upp tillsammans med salt och peppar. Skär fisken i mindre delar som passar till en taco, vi skar dem på mitten så att vi fick lite längre och tunnare skivor. Vänd först fisken i äggen och sedan i panko för att till sist lägga ned i den varma frityroljan. Ta inte för många fiskbitar åt gången. Eftersom fisken är så pass tunn så går det fort att tillaga så när ytan är gyllenbrun och fin är också fisken klar. Låt de friterade fiskbitarna ligga på lite hushållspapper så att frityroljan rinner av och inte gör frityren mjuk.
Tomatsalsa
- 4-5 tomater
- 1-2 små rödlökar
- Koriander efter smak
- Juice av citron eller lime
- 1 röd chili
- Olivolja
- Salt
- Vitpeppar
- Eventuellt en liiiten nypa socker
Skölj och hacka upp alla tomater, lök och koriander. Smaka lite på chilin så du vet hur starkt den är och anpassa hur mycket du har i efter hettan. För min del blev det att jag tog ur alla kärnor och hackade i resten av chilin. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av. Jag hade i yttepyttelite socker för att få fram smaken av tomat bättre eftersom jag tyckte att det saknades lite. Balansen du är ute efter är fräscht och lätt men ändå med en viss hetta.
Guacamole
- Avocado
- Gräddfil
- Citronjuice
- Vitlök
- Vitpeppar
- Salt
Mosa avocadon och blanda ut med en skvätt gräddfil. Pressa ned en vitlöksklyfta, droppa i lite citron och smaka av med vitpeppar och salt. Svårare än så är det inte att göra en, enligt mig, riktigt god guacamole.
Vid servering lägger du upp lite av alla ingredienser i ett tortillabröd och äter direkt. Väldigt gott och inte särskilt svårt att laga!