Vitlökspasta med savoykål och citron

 
Igår blev det en middag gjord på gott och blandat från kylskåpet. Jag tyckte att det var riktigt gott och lite roligt att göra något annorlunda, vilket för min del då är att ha en hel del savoykål i pastan. Sammantaget blev det en enkel och hyfsat snabb pastarätt innehållande:
  • Savoykål (rester från matlagningen i fredags)
  • Citron
  • Vitlök
  • Basturökt skinka (rester från helgfrukosten)
  • Parmesanost
  • Olivolja
  • Spagetti
  • Salt
  • Svartpeppar
Jag började med att strimla och steka skinkan lite snabbt. Anledningen till det var att jag ville ha en lite fastare konstistens och aningen mer smak från skinkan. Lägg sedan skinkan åt sidan och börja koka pastan.
 
Börja sedan med att skölja och rensa savoykålen. Skär bort den tjockaste delen i mitten på varje blad och strimla sedan i ganska tunna skivor. Stek kålen i ganska rikligt med olivolja på medelhög värme. När den börjar bli mjuk så pressar du i 2st stora vitlöksklyftor, river över citronzest från en citron, kryddar med salt och peppar samt öser ned skinkan. Blanda runt och stek tills kålen mjuknat helt, smaka också av och se om det är någon ingrediens som behöver förstärkas.
 
När pastan är klar häller du av vattnet och blandar ned pastan i stekpannan med kålröran, ta också med lite av kokvattnet. Blanda om ordentligt så att all pasta får smak av såsen och så att varje tugga sen får med lite av varje ingrediens. Lägg upp på tallrik och riv över ordentligt med parmesanost.