Baconinlindad kyckling med rostad potatis och morötter

Baconinlindad kyckling
- Kycklingfilé
- Bacon
- Salt
- Vitpeppar
- Smör att steka i
Igår blev middagen kycklingfilé. Vi hade köpt tunnt skivad kycklingfilé och valde att linda in varje del i en baconskiva, samt salta och peppra innan stekning. Det var ett mycket bra beslut visade det sig eftersom fettet från baconet såg till att kycklingen höll sig saftig och god trots att den var så pass tunn och stektes i stekpanna. Kycklingfilé har annars en tendens att bli torrt om man tillagar den i stekpanna tycker jag, Det är oftast bättre att ge kyckligen lite stekyta i panna och sen tillaga den färdig i ugn.
Rostad potatis och morötter
- Potatis
- Morötter
- Olivolja
- Rosmarin
- Vitpeppar
- Salt
Skala potatis och morötter och skiva dem i ungefär lika stora delar. Lägg i en ungsform och krydda med salt, peppar, rosmarin och ringla över olivolja. Blanda om och låt tillagas i ugnen på 225 grader i ca 25min till potatisen är mjuk.
Örtsås
- Creme fraishe
- Rosmarin
- Vitlök
- Oregano
- Basilika
- Fransk kryddblandning
Till kycklingen och rotsakerna gjorde vi en enkel örtsås bestående av creme fraishe blandat med en väldans massa kryddor. Kör på med ganska ordentligt med kryddor så får du en smakrik kall sås, pressa också ned en vitlöksklyfta eller två.
God och hyfsat enkel middag. De tunt skivade kyckingfiléerna gjorde också att stekningen gick väldigt snabbt. De räckte i princip med att se till så baconet blev tillagat och såg sådär gott och krispigt ut, så var kycklingen genomstekt.