Korv- och potatisgryta

 
Igår var det lite "rensa i frysen"-mat i form av några korvar och lite potatis. Det kan ju låta ganska tråkigt men det gäller bara att hitta på något kul så ska du se att det blir en riktig festmåltid. Både jag och C tyckte nämligen att det här var fantastiskt gott!
 
Korv- och potatisgryta
  • 2 marquez
  • 2 färsk (men infryst) chorizo
  • 1 gul lök
  • 6 mindre potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl passerade tomater
  • 1/2 dl creme fraishe
  • En liten bit parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
Börja med att skala och skära upp potatisen i kvartar. Koka dem medan du börjar med resten. Eller använd kall kokt potatis om du har det.
 
Vi skivade upp korven och började steka i en stekpanna. Under tiden finhackades lök och vitlök som fick åka ned i pannan när korven börjat få lite färg. När så löken blivit mjuk har du ned resten av ingredienserna, förutom osten, och låter koka ihop ett tag. När potatien är klar häller du av vattnet och blandar ned den och osten. Rör försiktigt tills osten smält. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite rosmarin om du känner för det.
 
Det hela blev till slut någon halvvariant på korvpyttipanna. Känns bra att använda upp rester och dessutom blev det riktigt gott!