Kapris- och dijonfylld lövbiff med potatissallad

Den här rätten går verkligen hem hos oss. Salt kapris, het dijonsenap och mör lövbiff. Riktigt gott recept från Tommy Myllymäki och Lisa Lemke.
Lövbiff
- Lövbiff
- Kapris
- Dijonsenap
- Vitpeppar
Börja med att hacka kapris. Enligt originalreceptet ska det vara 2 msk kapris men eftersom både jag och C verkligen gillar kapris så vi hade lite mer än så. Bred ut köttet på en skärbräda, krydda med vitpeppar och bre på lite dijonsenap på halva löbviffen. Häll över hackad kapris och vik lövbiffen dubbelt. Tryck lite lätt så att lövbiffen håller ihop och stek sedan på hög värme i ungefär 1 minut per sida.
Potatissallad
- Dressing
- Potatis (gärna färskpotatis om det är rätt årstid)
- 140g sockerärtor
- Ärtskott
Skär upp potatisen i ganska stora bitar och koka den. Skär upp sockerärorna i strimlor och blanda potatis, dressing, sockerärtor och ärtskott. Klart!
Dressing
- 1 tsk ättika
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk grädde
- 1 tsk socker
- 0,5 schalottenlök
Blanda ättika och socker i en skål och rör om tills sockret löst upp dig. Skala och hacka schalottenlöken och ha ned den i skålen. Ned med resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
Tycker du om kapris och dijonsenap så bör du definitivt prova att laga den här rätten. Den är både lättlagad och fantastiskt god.