Biffstroganoff


Korvstroganoff är en riktig favorit för mig men tyvärr inte för C. Av någon anledning så går dock biffstroganoff hem hos oss båda så middagen fick bli just det. Jag har läst några olika recept på hur man lagar en biffstroganoff och blandat ihop dem till en egen variant som jag tycker är riktigt god. När jag lagade detta gick jag på känn gällande alla mått se de är lite ungefärliga.
 
Biffstroganoff
  • 8 skivor lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 1 riktigt stor vitlöksklyfta
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 2,5 dl passerade tomater
  • 2,5 dl creme fraishe
  • 3 tsk dijonsenap
  • En skvätt vitt vin 
  • Kalvfond
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör att steka i
Börja med att skala och hacka lök och vitlök och börja fräsa dem i en traktörpanna eller stekpanna med lite smör. Skär sedan lövbiffen i lagom breda strimlor och ha ned den i pannan. Stek i någon minut så att kött och lök är näst intill genomstekta. Ha sedan ned resten av ingredienserna i omgångar och rör om ordentligt. Smaka av och låt koka ihop. Mängden av alla ingredienser är som sagt på ett ungefär så se till att smaka och känn så att smakerna blir bra och att du tycker att det blir gott. Kanske vill du ha mycket smak av dijonsenap eller bara en hint? Avgör vad du gillar bäst. Oavsett hur du gör, se till att laga en ganska smakrik stroganoff, du vill ju att smaken ska slå igenom även när det blandas ut med riset.
 
Till stroganoffen hade vi vanligt långkornigt ris och lite saltgurka. Det hela toppades med lite persilja. Riktigt gott!
 
vardag