Ryggbiff med kappa och tomatsallad


Så här några dagar inför jul så jobbar jag och C för att äta så icke-julig mat vi kan. En tomatsallad med rödlök och mozzarella är väl hyfsat långt ifrån julskinkan så vi var nöjda. Att det dessutom var riktigt gott är ju inte heller helt fel. 

I tomatsalladen finns:
- 1 ask cocktailtomater 
- 1/2 skivad rödlök
- 1 buffelmozarella
- några basilikablad 
- fin balsamvinäger 
- fin olivolja 
- svartpeppar 
- flingsalt 

Tillvägagångssättet är ganska enkelt: blanda ihop alla ingredienser och låt stå ett litet tag. 

Till salladen hade vi också varsin ganska stor bit ryggbiff med kappa. Köttet gjorde vi inget särskilt med utan stekte bara som vanligt i en stekpanna. För att köttet inte skulle böja sig i pannan så skar vi några skåror i fettkappan innan det åkte i stekpannan.

En snabb och god middag som är långt ifrån julmat och som passar extra bra när man hittar extrapris på bra kött i butiken.