Pasta med chorizo- och tomatsås

 
Den här rätten lagar vi oftast till lunch på helger eftersom den är snabb och god, plus att vi ofta har alla ingredienser hemma. Igår blev det dock detta till middag. Allt du behöver är:
  • God korv (vi har chorizo från Sorunda)
  • Vitlök
  • Gullök
  • Körsbärstomater
  • Tomatpuré
  • Olivolja
  • Peppar
  • Rosmarin
  • Pasta
Börja med att skiva upp korven och steka den i stekpanna. När korven börjar få färg är det dags att ha i resten av ingredienserna. Till 5 korvar hade vi 2st hackade vitlöksklyftor, en stor hackad gullök och en ask körbärstomater som vi delat. Ha också i en ganska stor sked tomatpuré och krydda med svartpeppar och rosmarin. Det blir ganska mycket salt smak från korven så det är inte alltid man behöver krydda med extra salt, smaka och känn efter hur du vill ha det. 
 
För att få det hela att bli lite såsigt har du i lite extra olivolja. Oljan får smak av tomaterna som kokar ned, tomatpurén, korven och löken. Ja, allt i rätten. Det gör att varje bit pasta får smak av allt och blir riktigt god. På tal om pastan så kokar du alltså den pasta du vill ha samtidigt som du gör såsen.
 
Igår provade jag och C pastasorten Bucatini. Det är lite tjockare spagetti med ett tomrum i mitten. Barilla beskriver pastan som "...väldigt bra på att binda samman kraftiga såser." Jag tycker absolut att det är en god pasta och att den har en trevlig konsistens. Jag brukar vilja snurra upp pastan på gaffeln med en sked när jag ska äta men med denna pasta var det i princip omöjligt. Så betyget är: bra och god pasta som mycket riktigt är bra på att fånga upp såsen men som är lite svår att äta.