Knäckebröd med julskinka och senap

+

=

Igår var det julskinkepremiär. Eller ja, jag har hittills ätit 2 julbord i år så den allra första julskinkan för året var det kanske inte. Men det var premiär för julskinka hemma i alla fall.
Tidigare i höst var C på kundmöte hos Scan och fick då tips av dem gällande julskinka. Uppenbarligen skulle vi hålla ögonen öppna efter julskinka av rapsgris, så det gjorde vi också. I söndags hittade vi färdigkokt skinka av rapsgris och köpte med den hem, trots att den var dyrare än vanlig julskinka. Det var ett otroligt bra val. Både jag och C var överrens om att den här skinkan var i en klass för sig. Så otroligt mör och saftig, och galet god! Så hittar du julskinka på rapsgris, se till att köpa den!
Till skinkan hade vi vanligt knäckebröd, smör och en grovkornig senap vi köpte på Taxinge julmarknad. Det känns inte som att man ens behöver berätta att det var gott.
Just ja, skinkan griljerades innan vi åt den såklart.
- 1 ägg
- 2 msk senap
- Ströbröd
Blanda ihop ägget och senapen. Pensla det sedan över julskinkan och toppa med ströbrödet. Det ska sedan griljeras i ugn på ganska hög värme och grilleffekt.
Förra året var det jag som griljerade skinkan och då läste jag inte receptet odrentligt. Det är en dålig idé första gången man lagar något. Jag blandade därför i ströbrödet i smeten innan det skulle på skinkan. Resultatet blev en torr variant av deg som jag sen fick försöka trycka på skinkan med ett halvlyckat resultat. I år var det C som griljerade skinkan och han såg till att spara ströbrödet till sist. Det blev avsevärt mycket bättre. Kanske får jag dock en chans till, den här skinkan var så god att risken finns att vi äter upp den inom kort...