Lax med chorizo och tomat i foliepaket

 
 
Igår hade jag plockat fram lax och räkor till middagen så jag och C behövde komma på något bra att laga med detta. Det visade sig vara lättare sagt än gjort eftersom vi var sugna på helt olika saker. Till slut hittade vi ett recept på lax av Leila Lindholm som båda kunde tänka sig att äta. Receptet var utan räkor men vi tänkte att vi kan slänga med dem ändå och se hur det blir. Jag skulle nog säga att det hade varit bättre utan räkor, så om du vill prova receptet så kan du skippa räkorna.
 
  • 4st laxfiléer
  • En handfull skalade räkor
  • 1 ask körsbärstomater
  • Chorizo (eller salami om du hellre vill ha det)
  • 2 pkt buffelmozzarella
  • Färsk basilika
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
Riv fyra stora ark av aluminium folie och dela upp alla ingredienserna på foliearken. Vik ihop till foliepaket och se till att de sluter tätt så att alla ångor och smaker stannar därinne. Kör sedan i ungnen på 250 grader i ca.15min. I receptet står också att du kan grilla paketen på vanlig kolgrill, så det kan vara en idé inför sommaren. Man kan servera laxpaketen till lite olika saker men vi valde att ha dem till pasta, vilket jag tyckte passade bra.
 
Gällande smaken på rätten så hade jag och C lite delade meningar. Han tyckte att det var gott men jag var lite mer tveksam. Det var väldigt milda smaker och jag tyckte att rätten blev lite för lam, det var liksom ingenting som stack ut. Gott, ja men lite tråkigt.