Pata Negra-pasta

I somras var vi på semester i Barcelona, där vi köpte hem en grym souvenir: 2kg Pata Negra. Vi fick ett helt ben, färdigskivat och vakumförpackat. Visst hade det varit roligt att ta hem hela benet men det hade varit lite svårt att ta med på flyget i våra resväskor och även svårt att förvara hemma. Så det här blev ett bra alternativ. Köttet fick vi i skivor, det som inte gick att skiva fick vi i tärnat och det som inte gick att tärna fick vi i strimlor. Söndagens middag blev en pasta med dessa strimlor.
Skinkan smakar så pass mycket att vi knappt behövde ha någonting annat i såsen. Det lilla som finns är:
- Strimlor av Pata Negra
- Hackad charlottenlök
- Pressad vitlök
- Matlagningsgrädde
- Salt och peppar
Vid servering hyvlade vi också över lite parmesan.
Slutresultatet blev lite som en carbonara-deluxe. För att det inte skulle bli för mycket av Pata Negrasmaken (ja, jag kan faktiskt tycka att det kan blir för mycket) så hade jag ganska mycket svartpeppar på vid servering. Då blev det riktigt gott! Detta kanske inte är någonting man kan laga så ofta, men Pata Negran går ju faktiskt att byta ut mot någon billigare skinka, huvudsaken är att den är smakrik eftersom det är den som gör hela rätten.